Οι πρώτες ώρες : Δημιουργία ισχυρών πρωινών

Καθώς η μέρα σας ξεκινάει, είναι εύκολο να χαθείτε με τη συνήθεια να ελέγχετε τα μηνύματα, να απαντάτε σε μηνύματα, να ελέγχετε τις ειδήσεις και τα αγαπημένα σας ιστολόγια.

Είναι εύκολο να συντρίψετε την ημέρα σας κάνοντας χιλιάδες μικρές άσκοπες ενέργειες … αλλά οι βασικές ενέργειες υποχωρούν.

Το «αντίδοτο», που έχω βρει, δίνει μια μικρή έμφαση, καθιστώντας τις πρώτες ώρες της ημέρας σας τις πιο ισχυρές. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις πρώτες ώρες ως σημαντικές, να μην τις σπαταλάτε σε ασήμαντα πράγματα, αλλά να συγκεντρώνεστε μόνο με τις πιο ιδιαίτερες ενέργειες που αλλάζουν τη ζωή σας.

Οι ενέργειες περιλαμβάνουν :

 1. Διαλογισμό
 2. Ανάγνωση
 3. Γράφοντας (ή δημιουργώντας με άλλο τρόπο)
 4. Γυμναστική
 5. Γιόγκα
 6. Εστιάζοντας στο πιο σημαντικό καθήκον της ημέρας

Τις μέρες που μπορείτε να λάβετε τέτοιες ενέργειες, η μέρα σας αλλάζει. Είστε περισσότερο ενήμεροι, πιο ενεργητική, και πιο εστιασμένοι και παραγωγική.

Οι πρώτες μου ώρες

Ο χρόνος που ξυπνάω και η πρωινή ρουτίνα μου έχει ποικίλη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μένει ποτέ το ίδιο, αλλάζοντας μερικές φορές κάθε μήνα. Αλλά όταν τα πράγματα τείνουν να παρασύρονται σε ανούσια, επαναπροσανατολίζω τον εαυτό μου και επιλέγω μια ρουτίνα που θεωρώ χρήσιμη.

Τι κάνω τώρα τις πρώτες ώρες:

 1. Σύντομο διαλογισμό
 2. Γράφω
 3. Διαβάζω
 4. Μελετώ
 5. Σύντομη γυμναστική

Δημιουργώντας τις ισχυρές πρώτες σας ώρες

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε τις ίδιες ενέργειες με μένα, φυσικά. Η ιδέα είναι να υπολογίσετε τι νομίζετε ότι θα ήταν πιο ισχυρό για τη ζωή σας και να τις βάζετε στις πρωινές σας ώρες.

Μπορεί να μην ξέρετε τι συνδυασμός σας βοηθάει … επιλέξτε κάτι και δοκιμάστε το. Ένας καλός συνδυασμός μπορεί να περιλαμβάνει:

 1. Κάποιο είδος διαλογισμού ή προβληματισμού
 2. Το σημαντικότερο καθήκον σου.
 3. Κάτι που σε συγκεντρώνει, όπως, η ανάγνωση ή η μελέτη
 4. Κάτι φυσικό, σαν τρέξιμο, γιόγκα, προπόνηση

Αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι σταθερό σαν πέτρα. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε στις πρώτες σας ώρες, ίσως να της χρησιμοποιήσετε για σωματική άσκηση όπως να κάνετε μια βόλτα. Εάν δεν σας αρέσει η σωματική άσκηση, ίσως να κάνετε κάτι που έχετε αναβάλει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κύριο ερώτημα για να αναρωτηθείτε είναι: αν σας δοθεί το δώρο μιας ώρας το πρωί, σε τι θα το ξοδέψετε; Τι θα έκανε μια μεγάλη διαφορά στην ημέρα σας;

Στη συνέχεια δοκιμάστε το. Δοκιμάστε τη ρουτίνα για μια εβδομάδα και δείτε τι συμβαίνει. Διαμορφώστε το πρόγραμμα σας εάν χρειάζεται.

Αν ήδη βιάζεστε το πρωί και δεν έχετε χρόνο να κάνετε όλα αυτά, ίσως να ξεκινήσετε να ξυπνάτε λίγο νωρίτερα. Αλλά θα ήθελα να υποθέσω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο που ξοδεύουμε για τον έλεγχο μηνυμάτων και άλλων πράξεων στο διαδίκτυο, που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο. Αντί να το ξοδεύετε σε μικρά πράγματα.

Advertisements

Συντάκτης: mateoprod

Instagram : @mateoprod LinkedIn : Mateusz Kalwasinski

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s