Γιατί να πηγαίνεις σε σεμινάρια;

Το να πηγάινει κάποιος σε οποιοδίποτε σεμινάριο δεν είναι για να χάσει χρόνο απο την ζωή του ή για υποχρέωση. Είναι επείδη το άτομο αυτό θέλει να μάθει πράγματα που δεν είχε την ευκαιρία να συναντήσει κάπου αλλού.

Σκοπός του σεμιναρίου.

Ένα σεμινάριο μπορεί να έχει πολλούς σκοπούς ή μόνο έναν σκοπό. Για παράδειγμα, ένα σεμινάριο μπορεί να είναι για το σκοπό της εκπαίδευσης, όπως μια διάλεξη, όπου οι συμμετέχοντες συμμετέχουν στη συζήτηση ενός ακαδημαϊκού θέματος με σκοπό να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα του θέματος.

Ποιά είναι τα οφελή από τη συμμετοχή σε σεμινάρια;

Η συμμετοχη σε σεμινάρια έχει πολλά οφέλη, όπως η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοικωνίας, η απόκτηση εμπειρογνωμοσύνης, η δικτύωση με άλλους και η ανέωση του κινήτρου και της αυτοπεποίθησης

Γιατί ένα σεμινάριο είναι σημαντικό;

Επειδή, μπορούν να μάθουν τα λάθη τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητες παρουσίασης σεμιναρίων. Είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη ευκαιρία για τους σπουδαστές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο πρόγραμμα σπουδών τους. Μπορούν να βελτιώσουν τη γλώσσα τους. Έτσι, τα σεμινάρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα σπουδών.

Τι συμβαίνει σε ένα σεμινάριο;

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μικρές ομάδες φοιτητών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Συνήθως καθοδηγούνται από εκπαιδευτή σε αίθουσα σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι μαθητές να μιλούν για τα μαθήματα κατά την ανάγνωση ή τις διαλέξεις, έτσι ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση.

Γιατί τα workshop είναι σημαντικά για τους μαθητές/φοιτητές;

Οι μαθητές/φοιτητές που συμμετέχουν σε διάφορα workshops μπορούν πάντοτε να εργάζονται για τις ηγετικές τους ιδιότητες δίνοντας έτσι την κατάλληλη ώθηση για να αναπτυχθούν. Δεξιότητες όπως η εκμάθηση, η επικοινωνία, η ακρόαση και η επαφή με νέους δεσμούς μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από τέτοιες πλατφόρμες που έχουν τεράστια αξία για τους μαθητές και το επερχόμενο μέλλον τους.

Γνωρίζεις άτομα στα σεμινάρια;

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις γνωριμίες σε όλα τα σεμινάρια και να ανταλλάξετε γνώσεις, ιδέες και να συζητήσετε. Έρχεστε κοντά με νέα άτομα που ενδιαφέρονται και σε βοηθάνε να συνεχίσεις.

Τέλος, η εκπαίδευση δεν βρίσκεται μόνο στο σχόλειο/πανεπιστήμιο και δεν σταματάει εκεί. Πολλές γνώσεις της μαθαίνεις εκτός σχολέιου ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις!!

Advertisements

Συντάκτης: mateoprod

Instagram : @mateoprod LinkedIn : Mateusz Kalwasinski

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s